Vés al contingut
Si us plau, espereu...
numeros de las tarjetas
22 May, 2023

Saps què signifiquen els números de la teua targeta?

Mai t'has preguntat què signifiquen els números que identifiquen la teua targeta bancària? A continuació t'ho expliquem amb la informació oferida pel Banc d'Espanya en el seu web  clientebancario.

Encara que poden variar entre 10 i 19 xifres, el més habitual és que la teua targeta present 16, si ha sigut emesa a Espanya.

ABBB BBCC CCCC CCCD

A - Identificador d'indústria o esquema emissor

BBBBB - Institució o banc emissor

CCCCCCCCC - Compte individual

D - Dígit de verificació

 

Els primers sis a huit dígits es coneixen com a BIN o Bank Identification Number. El primer d'ells correspon a l'identificador de l'empresa que emet la targeta. Les següents posicions d'aquest primer bloc permeten conéixer quin és el banc o entitat financera que t'ofereix la targeta. El grup posterior indica el número de compte individual i l'últim és el dígit de verificació. Aquest dígit es calcula aplicant una fórmula denominada algoritmo de Luhn,que utilitza el mètode de suma de verificació (checksum).

 

D'altra banda, T'has preguntat per què a vegades els números de la teua targeta apareixen en relleu i altres vegades no?

 

Segons podem llegir en la notícia del Banc d'Espanya, el relleu té la seua història: permetia marcar els dígits en l'imprés de paper de calc amb el imprinter, conegut popularment com a «bacallanera». Generalment, en les targetes de dèbit solen anar impresos. Fins i tot algunes venen ja sense numeració. Fes clic en l'enllaç per a conéixer les funcionalitats de les targetes bancàries.

A més la targeta mostra una altra informació com la data de caducitat i el CVV o codi de verificació, necessaris per a les compres en línia. És molt important recordar que els números de la teua targeta, data de caducitat i CVV sí que són informació sensible i delicada que has de protegir i custodiar per a evitar un ús fraudulent.

Llegir notícia completa en la web del Banc d'Espanya