Vés al contingut
Si us plau, espereu...
pla antifraus telefónics
19 Feb, 2024

Consulta pública: pla contra els fraus bancaris per trucada telefònica

En l'actualitat, les estafes bancàries han evolucionat i s'han adaptat a les noves tecnologies. Una de les tàctiques més comunes empleades pels estafadors últimament és l'ús de trucades telefòniques fraudulentes per a enganyar els usuaris i obtindre informació confidencial.

En aquesta mena d'estafes bancàries telefòniques, els estafadors es fan passar per representants d'institucions financeres. Utilitzen diverses tàctiques per a enganyar els usuaris i obtindre accés a informació sensible. Algunes estratègies comunes inclouen informar falsament que els seus comptes han patit robatoris, amenaces de congelar comptes… tot amb la finalitat d'espantar al client per a tot seguit sol·licitar-li les claus indicant que aquestes són necessàries per a solucionar aquests problemes.

Una vegada obtingudes ja tenen accés als seus comptes i realitzen accions fraudulentes robant els diners als clients sol·licitant mes informació com a claus o codis de SMS rebuts.

El Govern va llançar el dia 15 de febrer un pla per a intentar posar fi a l'onada d'estafes telefòniques. Bancs, operadors de telefonia i el propi Executiu venien mantenint reunions des de fa mesos per a establir un protocol que permeta bloquejar aquests fraus.

Una primera acció ha sigut la realització d'una consulta amb la finalitat de recaptar informació sobre la realitat. Si vols participar el pots fer des d'aquest enllaç que estarà disponible fins al 8 de març.

Diversos mitjans de comunicació han publicat notícies sobre aquestes accions. Segons el periòdic Lavanguardia, “Mediante las respuestas y opiniones de los usuarios se empezarán a diseñar las estrategias para detener esta lacra. El propio documento de la encuesta se divide en apartados tanto de prevención como de actuación a tener en cuenta. Supone un gran paso para frenar este fenómeno, pero deja claro que todavía no se sabe concretamente cómo actuar. De todos modos, no se trata de la única acción del Gobierno contra este problema, también esta negociando con las operadoras y bancos para preparar un plan antifraudes

Etiquetes