Vés al contingut
Si us plau, espereu...
targeta
24 Jul, 2023

És obligatori mostrar el DNI en pagar amb targeta?

Segons el Banc d'Espanya en el seu web https://clientebancario.bde.es/ no hi ha una resposta clara, ja que no existeixen lleis que establisquen la seua obligatorietat. Segons diuen, es tracta més aviat de la decisió de cada establiment comercial, per a evitar el frau i que es produïsquen compres per persones que no foren el titular legítim d'aqueixa targeta.

A més, tal com indiquen, el costum de sol·licitar el DNI prové de l'època en la qual les targetes no disposaven de la tecnologia de seguretat que sí que incorporen ara. Llavors s'havia de signar en el resguard imprés i comprovar que el titular de la targeta coincidia amb la persona que mostrava el carnet d'identitat.

Però en aquests moments, pràcticament la totalitat de les targetes que comercialitzades disposen de xip i pin, i a més, la tecnologia contactless no requereix d'aquest últim per a aquells pagaments que superen els 50 euros. D'aquesta manera, és possible realitzar les transaccions de forma més ràpida i eficaç. Per això, aquesta pràctica està pràcticament extingida.

En els establiments que encara demanen una identificació perquè ho consideren una mesura de seguretat extra, si el client no disposa de DNI per qualsevol motiu, seria possible acreditar la identitat amb el passaport o amb el permís de conduir i l'establiment no podria negar-se a admetre el pagament amb targeta.

Això sí, encara que el que generalment volem tots és pagar a tota velocitat, convé que et prengues el teu temps. Recorda que demanar el DNI només augmenta la seguretat de l'operació, que tens dret a sol·licitar còpia de la transacció i, a més, et recomanem que revises bé que l'import introduït en el datáfono siga el correcte.

Informació obtinguda del la web del BDE, podeu llegir la noticia completa en la web del Banc d'Espanya

Etiquetes